Takläggare Huddinge

Kvalitativa tak som håller länge
+46 (0)72 393 10 95
+46 (0)72 393 10 07

Takläggare

HÅLL KOLL PÅ HUR DITT TAK MÅR

Som husägare är det viktigt att ha bra koll på alla delar av huset. Från grunden via puts och fönster hela vägen upp till taket. Yttertaket är en sådan sak som är viktig att hålla bra koll på då ett dåligt tak kan orsaka enorma skador på ett hus. Taket skyddar mot fukt och ser även till att värmen hålls kvar i huset. Ett tak som släpper ut mycket värme kan orsaka dyra elkostnader då det krävs mer energi för att värma upp huset än om taket hade klarat av att isolera värmen och hålla kvar den inomhus.

lägger tak

Ett sjukt tak måste man ta hand om snabbt

Ett tak som inte klarar av att isolera mor kyla eller släpper in väta vid regn eller snö refereras ofta till som ett sjukt tak. Ett sjukt tak behöver snabbt lagas för att inte bostaden ska få alltför allvarliga skador. Vid reparationen är det även viktigt att skapa goda förutsättningar för att kunna förhindra framtida olyckor. Genom att installera fuktskydd, spärrar och dylikt kan du undvika många av de vanligast förekommande skadorna som brukar uppstå i samband med att ett tak insjuknar.

Ju mer förebyggande insatser du gör som fastighetsägare, desto större chans har du att slippa totalrenovera bostaden nästa gång ditt tak behöver lagas. Ofta rör det sig om mindre insatser som är enkla att utföra och som du kan göra på egen hand. Vissa andra kräver en mer erfaren takläggare för att det ska bli ordentligt utfört. Har du funderingar kring arbetet kan du alltid kontakta oss takläggare för tips och råd.

Kan vara mycket värt att kontrollera taket

Utöver faktiska installationer och reparationer kan du även göra en rad kontroller för att på så sätt upptäcka tendenser på att ditt tak börjar uppvisa sjukdomssymptom. Se gärna till att du har någon med dig som kan hjälpa dig att hålla stegen och bistå vid mätningar eller liknande så att du på ett så enkelt sätt som möjligt kan utföra kontrollerna utan att riskera att olyckan är framme.

Kontrollera att alla takpannor är hela och inte släpper genom fukt. Enstaka pannor kan du lätt byta ut på egen hand.

Viktigt att ta bort mossa

Ta bort mossa och övrig växtlighet från takpannorna så håller de längre. Kontrollera bleck och plåtar så att de håller tätt. Här kan det vara bra att se över skruvhål eller liknande om det är så att vatten kan ta sig genom blecken via ett sådant hål.

Se till att takpappen inte är för gammal och fortfarande håller tätt.

Rensa stuprör och hängrännor med jämna mellanrum så att de inte tyngs ner och felaktigt snedbelastar taket.
Är du osäker på skicket på ditt tak? Kontakta oss så kommer en av våra takläggare ut och tittar och ger dig råd kring eventuella åtgärder som kan behövas.

Låt oss se över ditt tak – du kommer inte att ångra dig!